Wat is er nieuw in WordPress 5.9?

WordPress 5.9

De eerste grote WordPress-update van 2022 is er! Versie 5.9 bevat het allereerste blokthema en veel nieuwe functies om uw website te bouwen in de visuele editor.

Na minder dan 6 maanden is er een nieuwe grote update, WordPress 5.9. In de vorige versie werd het begin gemaakt van Full Site Editing (FSE). Met Full Site Editing kunt u een website in elkaar klikken, gebaseerd op blokken, in de visuele editor. In de nieuwe WordPress versie heeft men zich hier verder op gericht waardoor het nog makkelijker is om websites te maken en één interface.

De nieuwste WordPress-update heeft veel nieuwe functies om je te helpen de lay-out van je website te maken. Niet alle functies zijn meteen beschikbaar in de Made I.T. gebouwde websites. Omdat onze website vanuit een custom design zijn opgebouwd is het bijvoorbeeld niet nodig om de hele kleur van je website aan te passen. Dit kan voor problemen zorgen als er iemand dit per ongeluk zou doen.

De navigatie of het menu van je website is essentieel voor een optimale gebruikerservaring. Daar hebben ze bij WordPress aan gedacht.

De nieuwe navigatieblok maakt het een stuk eenvoudiger om navigatiemenu’s te maken of bewerken. Eens je klaar bent, kan je het menu bewaren en opnieuw gebruiken op andere pagina’s. Maar ook als je een nieuw template maakt of van thema verandert, kan je dat navigatieblok hergebruiken. Helemaal handig is dat je kan kiezen voor een responsief navigatiemenu of voor een menu dat zich flexibel aanpast aan de schermgrootte van je websitebezoekers. Deze optie zal niet meteen beschikbaar komen in de Made I.T. websites. Wel gaan we bekijken hoe we de zelfde ervaring kunnen creëren.

Bewerkingstools

In de nieuwe WordPress versie zijn er ook verbeteringen doorgevoerd om het bewerken van teksten, afbeeldingen enz. te verbeteren. Zo heb je nu meer en betere opties zoals Lettertype, lijnhoogte, spacing en randen. Ook het galerijblok werd verbeterd, zodat je één, meerdere of alle afbeeldingen tegelijk kan opmaken in dezelfde stijl.

Verbeteringen aan blokpatronen

Suggesties voor patronen op een webpagina werden al in de vorige WordPress-update geïntroduceerd, maar in versie 5.9 zijn ze sterk verbeterd en uitgebreid.

Blokpatronen helpen je een gebruikersvriendelijke lay-out te maken voor je website, door suggesties te geven voor de opbouw ervan. Dankzij die voorstellen hoef je zelf geen urenlang te experimenteren met de lay-out van een pagina of blok, maar kies je een bepaald patroon dat je vervolgens zelf bewerkt tot je tevreden bent.

Extra Made I.T. functionaliteit

WordPress Made IT Update

Ook bij Made I.T. hebben we hard gewerkt om nieuwe features toe te voegen aan al de websites, reeds ontwikkelde en toekomstige. Door steeds al onze websites van gratis updates te voorzien blijven onze websites veel beter up-to-date. Deze keer hebben we de focus gelegd op support en ondersteuning. Zo kan je in de WordPres back-end onderaan of in de WordPress Editor boven aan een Made I.T. Support knop vinden. Op deze manier kan je heel eenvoudig een support ticket aanmaken, wij zijn dan meteen op de hoogte met de juiste informatie zoals om welke pagina het gaat, wat je wil doen etc. Op die manier kan jij ons sneller contacteren en kunnen wij je sneller verder helpen. Ook hebben we in de Editor een HELP knop toegevoegd. Via deze Help knop krijg je informatie zoals artikels of filmpjes hoe je dingen kan wijzigen of gebruiken.

Visuele formulieren opstellen

Visueel formulieren bouwen

Een veel gehoorde klacht of feature request is het vereenvoudigen van het bouwen van formulieren. Tot op heden was het niet voor iedereen even eenvoudig om formulieren op te bouwen. Binnenkort kan dat veel eenvoudiger. De laatste maanden hebben we verschillende tests gedaan en zo de Forms Plugin van heel wat verbeteringen voorzien zoals het visueel kunnen bouwen van formulieren.

Al deze updates, de WordPress 5.9, Made I.T. Thema 2.7 en Made I.T. Forms 2.0 worden in de komende dagen en weken op alle websites beschikbaar gesteld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *