Wat is er nieuw in WordPress 5.9?

WordPress 5.9

De eerste grote WordPress-update van 2022 is er! Versie 5.9 bevat het allereerste blokthema en veel nieuwe functies om uw website te bouwen in de visuele editor.

Na minder dan 6 maanden is er een nieuwe grote update, WordPress 5.9. In de vorige versie werd het begin gemaakt van Full Site Editing (FSE). Met Full Site Editing kunt u een website in elkaar klikken, gebaseerd op blokken, in de visuele editor. In de nieuwe WordPress versie heeft men zich hier verder op gericht waardoor het nog makkelijker is om websites te maken en één interface.

De nieuwste WordPress-update heeft veel nieuwe functies om je te helpen de lay-out van je website te maken. Niet alle functies zijn meteen beschikbaar in de Made I.T. gebouwde websites. Omdat onze website vanuit een custom design zijn opgebouwd is het bijvoorbeeld niet nodig om de hele kleur van je website aan te passen. Dit kan voor problemen zorgen als er iemand dit per ongeluk zou doen.

De navigatie of het menu van je website is essentieel voor een optimale gebruikerservaring. Daar hebben ze bij WordPress aan gedacht.

De nieuwe navigatieblok maakt het een stuk eenvoudiger om navigatiemenu’s te maken of bewerken. Eens je klaar bent, kan je het menu bewaren en opnieuw gebruiken op andere pagina’s. Maar ook als je een nieuw template maakt of van thema verandert, kan je dat navigatieblok hergebruiken. Helemaal handig is dat je kan kiezen voor een responsief navigatiemenu of voor een menu dat zich flexibel aanpast aan de schermgrootte van je websitebezoekers. Deze optie zal niet meteen beschikbaar komen in de Made I.T. websites. Wel gaan we bekijken hoe we de zelfde ervaring kunnen creëren.

Bewerkingstools

In de nieuwe WordPress versie zijn er ook verbeteringen doorgevoerd om het bewerken van teksten, afbeeldingen enz. te verbeteren. Zo heb je nu meer en betere opties zoals Lettertype, lijnhoogte, spacing en randen. Ook het galerijblok werd verbeterd, zodat je één, meerdere of alle afbeeldingen tegelijk kan opmaken in dezelfde stijl.

Verbeteringen aan blokpatronen

Suggesties voor patronen op een webpagina werden al in de vorige WordPress-update geïntroduceerd, maar in versie 5.9 zijn ze sterk verbeterd en uitgebreid.

Blokpatronen helpen je een gebruikersvriendelijke lay-out te maken voor je website, door suggesties te geven voor de opbouw ervan. Dankzij die voorstellen hoef je zelf geen urenlang te experimenteren met de lay-out van een pagina of blok, maar kies je een bepaald patroon dat je vervolgens zelf bewerkt tot je tevreden bent.

Extra Made I.T. functionaliteit

WordPress Made IT Update

Ook bij Made I.T. hebben we hard gewerkt om nieuwe features toe te voegen aan al de websites, reeds ontwikkelde en toekomstige. Door steeds al onze websites van gratis updates te voorzien blijven onze websites veel beter up-to-date. Deze keer hebben we de focus gelegd op support en ondersteuning. Zo kan je in de WordPres back-end onderaan of in de WordPress Editor boven aan een Made I.T. Support knop vinden. Op deze manier kan je heel eenvoudig een support ticket aanmaken, wij zijn dan meteen op de hoogte met de juiste informatie zoals om welke pagina het gaat, wat je wil doen etc. Op die manier kan jij ons sneller contacteren en kunnen wij je sneller verder helpen. Ook hebben we in de Editor een HELP knop toegevoegd. Via deze Help knop krijg je informatie zoals artikels of filmpjes hoe je dingen kan wijzigen of gebruiken.

Visuele formulieren opstellen

Visueel formulieren bouwen

Een veel gehoorde klacht of feature request is het vereenvoudigen van het bouwen van formulieren. Tot op heden was het niet voor iedereen even eenvoudig om formulieren op te bouwen. Binnenkort kan dat veel eenvoudiger. De laatste maanden hebben we verschillende tests gedaan en zo de Forms Plugin van heel wat verbeteringen voorzien zoals het visueel kunnen bouwen van formulieren.

Al deze updates, de WordPress 5.9, Made I.T. Thema 2.7 en Made I.T. Forms 2.0 worden in de komende dagen en weken op alle websites beschikbaar gesteld.

Doelen van je website of webshop meten in Google Analytics

Doelen meten op je website of webshop

Elke website heeft een doel nodig. Een doel kan zijn het verkopen van een product of dienst, offerte aanvragen, contact opnames of klanten naar je fysieke winkel trekken. De meeste van deze doelen kan je meten. Door het meten van deze doelen krijg je meer inzichten in het proces dat je bezoeker aflegt alvorens over te gaan naar een aankoop of aanvraag. Door het meten kan je de conversieratio beter bepalen of krijg je inzichten waar men afhaakt. Zo kan je beter je website optimaliseren of kan je de data gebruiker voor je marketing of remarketing doeleinden.

Meer lezen

Websites toegankelijk voor iedereen

Made IT - Anysurfer - Website toegankelijkheid

In België (en europa) is het voor overheidswebsites en mobiele applicaties verplicht om te voldoen aan enkele richtlijnen zoals: Waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust. Websites en applicaties moeten dus voor iedereen voldoen aan deze richtlijnen, ook voor wie slecht ziet, slecht hoort of niet zo vlug is met de vingers.

Meer lezen

Wat is er nieuw in WordPress 5.7

WordPress 5.7

Op 9 maart 2021 is de nieuwste versie van WordPress uitgebracht, de eerste grote update dit jaar. Telkens wanneer zo’n update dichter in de buurt komt is het spannend afwachten wat er nieuw is. Ook hebben we heel wat test werk om te controleren of onze plugins en website geen problemen gaan vertonen. Maar wat is er allemaal veranderd?

Meer lezen

Linkbuilding, hoe beginnen?

Linkbuilding, een term die vaak gebruikt wordt bij SEO optimalisaties. We spreken van linkbuilding wanneer andere websites een link plaatsen naar jouw website. Het klinkt allemaal eenvoudig maar wanneer je dieper nadenkt heb je geen enkel idee welke website naar jouw zou linken. Hoe begin je dus aan linkbuilding?

Meer lezen

Zo vind je de beste zoekwoorden

Om het meeste te halen uit je SEO strategie moet je de juiste keywords gebruiken in je teksten. Soms kun je verrast zijn wanneer je verschillende zoekwoorden vergelijkt, daarom doe je maar beter een zoekwoordenonderzoek. Zoekwoorden kan je gratis analyseren via enkele tools, in deze blog posts doen we dat met Ubersuggest, Google Ads en Google Trends.

Meer lezen

Enkele tips voor de ideale landingspagina

Tips voor een goede landingspagina

Een landingspagina is een pagina op je website waar je gebruikers binnenkomen op je website. Dit kan via een advertentie, social media post of via Google Search. De geoptimaliseerde pagina moet zo goed mogelijk aansluiten bij de vorige actie (advertentie, zoekopdracht, …) met doel conversies genereren, offerte aanvragen, iets downloaden, iets kopen, …

Meer lezen

De belangrijkste vernieuwingen in WordPress 5.5

Gisterenavond (dinsdag 11 augustus 2020) was het weer zo ver, de 2de uitgebreide WordPress Core update dit jaar. Ook in deze versie ging het vooral om de WordPress Editor ook wel gekend als Gutenberg. Vanaf nu is het mogelijk om automatisch thema’s en plugins te updaten en zijn er heel wat handige toevoegingen voor ontwikkelaars.

Meer lezen