WordPress 6.2: Browse modus, Style Book, verbeterde navigatiemenu’s, nieuwe API’s en nog veel meer

WordPress 6.2: Browse modus, Style Book, verbeterde navigatiemenu’s, nieuwe API’s en nog veel meer

WordPress 6.2 “Dolphy” is uitgebracht, en het is tijd voor ons om te verkennen wat er allemaal nieuw is in alweer de eerste release van 2023.

Met WordPress 6.2 komen we in de laatste fase van fase 2 van de langetermijn roadmap voor de ontwikkeling van Gutenberg, en verlaat de blokeditor officieel de bètafase.

Deze release richt zich vooral op het verbeteren van de interface en het stroomlijnen van de bewerkingservaring.

WordPress 6.1: Misha – Een symfonie van vernieuwing

WordPress 6.1: Misha – Een symfonie van vernieuwing

WordPress 6.1, liefkozend ‘Misha’ genoemd naar de getalenteerde jazzpianist Mikhail Misha Alperin, is nu beschikbaar voor download. Dit is de derde grote release van 2022, en het belooft een harmonieuze mix van functionaliteiten te brengen. Op het moment van de release draait al 43% van alle websites wereldwijd op WordPress.

WordPress 6.0: De nieuwste features onder de loep

WordPress 6.0: De nieuwste features onder de loep

WordPress blijft evolueren, en de nieuwste grote update, WordPress 6.0, is hier om ons te verrassen met 14 opwindende functies. Gelanceerd op 24 mei 2022, draagt deze versie de naam ‘Arturo’ ter ere van jazzmuzikant Arturo O’Farrill. Deze update zit boordevol veranderingen en verbeteringen die jouw websitebeheer naar een hoger niveau tillen.

Wat is er nieuw in WordPress 5.9?

Wat is er nieuw in WordPress 5.9?

De eerste grote WordPress-update van 2022 is er! Versie 5.9 bevat het allereerste blokthema en veel nieuwe functies om uw website te bouwen in de visuele editor.

Na minder dan 6 maanden is er een nieuwe grote update, WordPress 5.9. In de vorige versie werd het begin gemaakt van Full Site Editing (FSE). Met Full Site Editing kunt u een website in elkaar klikken, gebaseerd op blokken, in de visuele editor. In de nieuwe WordPress versie heeft men zich hier verder op gericht waardoor het nog makkelijker is om websites te maken en één interface.

Doelen van je website of webshop meten in Google Analytics

Doelen van je website of webshop meten in Google Analytics

Elke website heeft een doel nodig. Een doel kan zijn het verkopen van een product of dienst, offerte aanvragen, contact opnames of klanten naar je fysieke winkel trekken. De meeste van deze doelen kan je meten. Door het meten van deze doelen krijg je meer inzichten in het proces dat je bezoeker aflegt alvorens over te gaan naar een aankoop of aanvraag. Door het meten kan je de conversieratio beter bepalen of krijg je inzichten waar men afhaakt. Zo kan je beter je website optimaliseren of kan je de data gebruiker voor je marketing of remarketing doeleinden.

Websites toegankelijk voor iedereen

Websites toegankelijk voor iedereen

In België (en europa) is het voor overheidswebsites en mobiele applicaties verplicht om te voldoen aan enkele richtlijnen zoals: Waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust. Websites en applicaties moeten dus voor iedereen voldoen aan deze richtlijnen, ook voor wie slecht ziet, slecht hoort of niet zo vlug is met de vingers.

Een afspraken systeem op je website? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Een afspraken systeem op je website? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Door de verstrengde covid-19 maatregelen zijn heel wat ondernemingen opzoek naar systemen om eenvoudig afspraken te kunnen inplannen. Wij hebben al heel wat vragen ontvangen hoe men dit het beste kan inrichten op een eigen website. Daarom hebben we dit blog bericht geschreven om je enkele oplossingen voor te stellen waar je zelf eenvoudig mee aan de slag kan.

Wat is er nieuw in WordPress 5.7

Wat is er nieuw in WordPress 5.7

Op 9 maart 2021 is de nieuwste versie van WordPress uitgebracht, de eerste grote update dit jaar. Telkens wanneer zo’n update dichter in de buurt komt is het spannend afwachten wat er nieuw is. Ook hebben we heel wat test werk om te controleren of onze plugins en website geen problemen gaan vertonen. Maar wat is er allemaal veranderd?

Linkbuilding, hoe beginnen?

Linkbuilding, een term die vaak gebruikt wordt bij SEO optimalisaties. We spreken van linkbuilding wanneer andere websites een link plaatsen naar jouw website. Het klinkt allemaal eenvoudig maar wanneer je dieper nadenkt heb je geen enkel idee welke website naar jouw zou linken. Hoe begin je dus aan linkbuilding?

Zo vind je de beste zoekwoorden

Om het meeste te halen uit je SEO strategie moet je de juiste keywords gebruiken in je teksten. Soms kun je verrast zijn wanneer je verschillende zoekwoorden vergelijkt, daarom doe je maar beter een zoekwoordenonderzoek. Zoekwoorden kan je gratis analyseren via enkele tools, in deze blog posts doen we dat met Ubersuggest, Google Ads en Google Trends.