Doelen van je website of webshop meten in Google Analytics

Doelen meten op je website of webshop

Elke website heeft een doel nodig. Een doel kan zijn het verkopen van een product of dienst, offerte aanvragen, contact opnames of klanten naar je fysieke winkel trekken. De meeste van deze doelen kan je meten. Door het meten van deze doelen krijg je meer inzichten in het proces dat je bezoeker aflegt alvorens over te gaan naar een aankoop of aanvraag. Door het meten kan je de conversieratio beter bepalen of krijg je inzichten waar men afhaakt. Zo kan je beter je website optimaliseren of kan je de data gebruiker voor je marketing of remarketing doeleinden.

Meer lezen

Websites toegankelijk voor iedereen

Made IT - Anysurfer - Website toegankelijkheid

In België (en europa) is het voor overheidswebsites en mobiele applicaties verplicht om te voldoen aan enkele richtlijnen zoals: Waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust. Websites en applicaties moeten dus voor iedereen voldoen aan deze richtlijnen, ook voor wie slecht ziet, slecht hoort of niet zo vlug is met de vingers.

Meer lezen

Wat is er nieuw in WordPress 5.7

WordPress 5.7

Op 9 maart 2021 is de nieuwste versie van WordPress uitgebracht, de eerste grote update dit jaar. Telkens wanneer zo’n update dichter in de buurt komt is het spannend afwachten wat er nieuw is. Ook hebben we heel wat test werk om te controleren of onze plugins en website geen problemen gaan vertonen. Maar wat is er allemaal veranderd?

Meer lezen

Linkbuilding, hoe beginnen?

Linkbuilding, een term die vaak gebruikt wordt bij SEO optimalisaties. We spreken van linkbuilding wanneer andere websites een link plaatsen naar jouw website. Het klinkt allemaal eenvoudig maar wanneer je dieper nadenkt heb je geen enkel idee welke website naar jouw zou linken. Hoe begin je dus aan linkbuilding?

Meer lezen

Zo vind je de beste zoekwoorden

Om het meeste te halen uit je SEO strategie moet je de juiste keywords gebruiken in je teksten. Soms kun je verrast zijn wanneer je verschillende zoekwoorden vergelijkt, daarom doe je maar beter een zoekwoordenonderzoek. Zoekwoorden kan je gratis analyseren via enkele tools, in deze blog posts doen we dat met Ubersuggest, Google Ads en Google Trends.

Meer lezen

Enkele tips voor de ideale landingspagina

Tips voor een goede landingspagina

Een landingspagina is een pagina op je website waar je gebruikers binnenkomen op je website. Dit kan via een advertentie, social media post of via Google Search. De geoptimaliseerde pagina moet zo goed mogelijk aansluiten bij de vorige actie (advertentie, zoekopdracht, …) met doel conversies genereren, offerte aanvragen, iets downloaden, iets kopen, …

Meer lezen

De belangrijkste vernieuwingen in WordPress 5.5

Gisterenavond (dinsdag 11 augustus 2020) was het weer zo ver, de 2de uitgebreide WordPress Core update dit jaar. Ook in deze versie ging het vooral om de WordPress Editor ook wel gekend als Gutenberg. Vanaf nu is het mogelijk om automatisch thema’s en plugins te updaten en zijn er heel wat handige toevoegingen voor ontwikkelaars.

Meer lezen