Made I.T. gaat samenwerken met Vesta CP

Made I.T. gaat samenwerken met Vesta CP

Sinds enkele jaren is Tjebbe Lievens (zaakvoerder van Made I.T.) bezig als vrijwilliger met klein onderhoud op het forum en in de ontwikkeling van Vesta CP. Nu is er een overeenkomst gesloten tussen Made I.T. en Vesta CP over een samenwerking. Dit wil zeggen dat Made I.T. nauwer gaat samen werken met het ontwikkelingsteam van Vesta CP. Het Vesta CP team heeft naast Made I.T. nog andere extra ontwikkelaars aangetrokken om direct mee te helpen met het onderhoud van het controle paneel.

Wat is Vesta CP?

Vesta CP is een gratis en opensource webserver controle paneel ontwikkeld door enkele Russische ontwikkelaars. Het is vergelijkbaar met CPanel, Plesk of DirectAdmin. Met Vesta CP kan je een linux (CentOS, Ubuntu of Debian) opzetten om je in PHP ontwikkelde web toepassingen makkelijk online te beheren. Je kan heel eenvoudig gebruikers en domeinnamen toevoegen. Ook kan je onder andere DNS records of mail adressen toevoegen. Vesta CP is heel simpel opgebouwd en bevat alle features dat je van een controle paneel verwacht.

Vesta CP heeft in het verleden enkele security problemen gehad. In mei 2016 vond Made I.T. nog een groot lek. Door de goede samenwerking werd dit snel gedicht. Vandaar komt er nu ook een nauwere samenwerking.

De ontwikkelingen van Made I.T. kan je volgen via de Vesta fork op ons github kanaal.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *