Wat veranderd er op 1 december met je domeinnaam?

Wat veranderd er op 1 december met je domeinnaam?

De algemene voorwaarden van een domeinnaam veranderen op 1 december. Alle houders van een .be domeinnaam kregen onlangs een mail over deze verandering. Deze wijzigingen zijn terug te vinden in de voorwaarden van DNS Belgium (Beheerder van alle domeinnamen in België) en ICANN (De internationale organisatie die domeinnamen en IP adressen beheert).

Wat veranderd er voor alle domeinnaamhouders?

Door deze verandering is er een grotere controle op de correctheid van gegevens. Als je vanaf 1 december je gegevens wilt veranderen die aan je domein gekoppeld zijn, moet je dit eerst verifiëren. Je ontvang een e-mail met een link waar je de gegevens moet controleren. Hier krijg je 60 dagen de tijd voor, de wijzigingen zijn pas van toepassing zodra de wijzigingen via de link is goedkeurt. Daarnaast kan je ook een SMS-verificatie vragen. Deze SMS kan betalend zijn afhankelijk van het registar waar je jouw domeinnaam registreert. Als je het email adres wijzigt ontvangen beide email adressen een verificatie mail.

 

Wat veranderd er voor .be domeinnaamhouders?

Alle eigenaars hebben een email ontvangen met de wijzigingen. Deze wijzigingen zijn geldig voor iedereen, als je hier niet mee akkoord gaat moet je jouw domeinnaam opzeggen. Een korte samenvatting van de wijzigingen: (De volledige voorwaarden van je hier)

  • DNS Belgium kan de algemene voorwaarden ten alle tijden aanpassen en zijn geldig voor alle .be-domeinnaamhouders tenzij deze hun registratie stopzetten voor de inwerkingtreding van de nieuwe voorwaarden
  • Er zijn delen van de algemene voorwaarden vereenvoudigd van woordgebruik dit omdat de tekst niet altijd even duidelijk was.
  • Er worden enkele beleidsregels toegevoegd van evidente zaken die reeds lang toe werden gepast maar niet expliciet zijn opgenomen in de Algemene voorwaarden.
    • Het principe dat DNS Belgium uitvoering zal geven aan bindende instructies die ze van het Parket ontvangt (art. 8, c)
    • Het feit dat we bij het bepalen van de identiteit van de houder van een .be-domeinnaam voorrang geven aan het bedrijf of de organisatie wanneer de gegevens van dit veld zijn ingevuld in WHOIS (art. 7, d)
  • DNS Belgium heeft de plicht om ervoor te zorgen dat de via WHOIS getoonde contactgegevens accuraat zijn. Ze voeren dan ook verificaties uit van die WHOIS-gegevens. Deze verificatieprocedure en de rol die de domeinnaamhouder hierin speelt (nl. de plicht tot medewerking) worden nu uitgelegd in de algemene voorwaarden.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *