Welke webhosting moet ik kiezen? 6 zaken om rekening mee te houden.

Welke webhosting moet ik kiezen? 6 zaken om rekening mee te houden.

Eén van de eerste zaken die je nodig hebt om je website online te publiceren is een goede webhosting. Eéntje vinden is echt niet moeilijk maar is het wel een goede?

1. Support

De kans is groot dat je vragen hebt. Je webhoster is meestal één van de eerste aanspreekpunten, je wil deze dan ook het liefst bereiken wanneer en hoe jij het wil. Werk je enkel tijdens je kantooruren aan je website? Dan moet je hoster geen 24u/24u support leveren. Je moet dan wel even rekening houden welke kantooruren men gebruikt. Een Amerikaanse bedrijf zit in een heel andere tijdzone dan wij hier in Europa.

2. Locatie

Je kan heel veel goedkope webhosting vinden overal ter wereld. Maar waarom een webhoster uit Amerika, China of Australië, als je klanten hier in Nederland of België zijn? Een server dicht bij huis is veel sneller.

3. Update beleid

In de IT wereld gaat het razendsnel, veel websites worden in PHP gebouwd, de laatste versie is momenteel PHP7 maar vele hosters zitten nog op PHP 5.6 of zelfs PHP 5.4. Een oude versie gebruiken is onnodig je website openstellen voor hackers. In de laatste versie zijn heel wat veiligheidsverbeteringen en vooral performantie verbeteringen door gevoerd. Je website is daardoor sneller. Vraag dus even na op welke versie ze zitten en of ze snel updaten.

4. Optimalisatie

Er zijn heel wat handige optimalisatie technieken beschikbaar die je website versnellen zoals caching systemen. Deze tools zijn niet altijd noodzakelijk maar als deze inzetbaar zijn waarom zou je ze dan niet gebruiken?

5. Budget

Servers, support, onderhoud, software, personeel kosten heel veel geld. Goedkope webhosters moeten ergens besparen om ook hun winst te halen. Het kan dus goed zijn dat ze minder goede servers hebben waardoor je website trager is. Ook zou het kunnen dat ze te weinig personeel hebben om uw vragen snel te kunnen beantwoorden. Als deze besparingen voor jouw geen probleem vormen kan je terecht bij deze budgethosters. Heb je liever toch meer zekerheid kan je beter een iets duurdere webhoster zoeken. De aller duurste hoster moet je natuurlijk ook niet nemen. Zoek er ééntje waarbij je je goed voelt.

 

6. Verkoop trucs

Let op de verkoop trucs! Ze proberen je allemaal te verleiden met hun mooie marketing praatjes. Onbeperkt opslag of bandbreedte bestaat echt niet hoor. Als je teveel gebruikt krijg je fixe boetes, bij de ene ligt deze norm van teveel natuurlijk wel hoger dan de andere. Maar als je een simpele website hebt moet je je geen zorgen maken over het overschrijden van deze limiet.

 

Voor meer info over goede webhosters en de ervaring van Made I.T. kan je ons best contacteren via e-mail, het contactformulier of via één van onze andere contact kanalen.

Vergeet je zeker niet in te schrijven op onze nieuwsbrief om regelmatig tips & tricks te ontvangen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *