WordPress 6.0: De nieuwste features onder de loep

WordPress 6.0: De nieuwste features onder de loep

WordPress blijft evolueren, en de nieuwste grote update, WordPress 6.0, is hier om ons te verrassen met 14 opwindende functies. Gelanceerd op 24 mei 2022, draagt deze versie de naam ‘Arturo’ ter ere van jazzmuzikant Arturo O’Farrill. Deze update zit boordevol veranderingen en verbeteringen die jouw websitebeheer naar een hoger niveau tillen.

1. Full Site Editing:

De kroon op WordPress 6.0 is ongetwijfeld de introductie van ‘full site editing’. Dit betekent dat je vrijwel elk aspect van je site kunt aanpassen zonder te hoeven coderen. Een slimme zet om te blijven concurreren in de wereld van drag-and-drop sitebuilders.

2. Verbeterde Schrijfervaring:

Schrijven in WordPress 6.0 is een genot met nieuwe functies zoals het eenvoudig selecteren van tekst in meerdere blokken en snel intern linken met de shortcut ‘[[ ]]’ voor een naadloze gebruikerservaring.

3. Thema-Editor voor Stijlswitching:

De nieuwe thema-editor maakt het aanpassen van je WordPress-website een fluitje van een cent. Je kunt eenvoudig tussen stijlen schakelen zonder van thema te veranderen of in de code te duiken.

4. Uitgebreidere Themabewerking:

Pas nu nog meer templates aan, inclusief berichtpagina’s, statische homepagina’s, zoekresultaten en 404-pagina’s, zonder de code in te duiken.

5. Kopieer en Exporteer Thema’s:

Kopieer moeiteloos de volledige inhoud van een pagina of exporteer een thema voor hergebruik op andere pagina’s of sites.

6. Nieuwe Blokken:

WordPress 6.0 introduceert diverse nieuwe blokken, waaronder berichtauteur, bericht auteur biografie, ‘Lees meer’, ‘Geen resultaten in query loop’, en meer. Deze bieden meer flexibiliteit bij het ontwerpen van je site.

7. Verbeterde Blokken:

Bestaande blokken hebben ook een upgrade gekregen, met nieuwe functies zoals het gebruik van uitgelichte afbeeldingen als omslag, uitgebreide opties voor afbeeldingenaanpassingen en automatische suggesties voor blokken die bij elkaar passen.

8. Blokken Vergrendelen:

Samenwerken aan een website wordt eenvoudiger met de mogelijkheid om blokken te vergrendelen en zo onbedoelde wijzigingen te voorkomen.

9. Betere Integratie van Patterns:

Patterns spelen nu een grotere rol in het bouwen van een website. Je kunt kiezen uit standaard-Patterns of zelfgemaakte ontwerpen toevoegen.

10. Verbeterde Designtools:

Designtools in de Gutenberg-editor zijn verfijnd, met toevoegingen zoals het toevoegen van randen aan blokken en efficiëntere kleuropties.

11. WordPress Webfonts API:

Webdevelopers zullen dol zijn op de WordPress Webfonts API, waarmee aangepaste lettertypen eenvoudig kunnen worden toegevoegd aan een thema.

12. Controleer de Instellingen Voor Livegang:

Voordat je een bericht of pagina publiceert, kun je nu eenvoudig de instellingen controleren, zoals het toewijzen van categorieën voor een betere site-organisatie en SEO.

13. Betere WordPress-Performance:

Performance-verbeteringen zijn doorgevoerd in laadtijd, query-uitvoering, caching en navigatiemenu’s voor een soepelere ervaring.

14. Verbeterde Toegankelijkheid:

WordPress 6.0 is toegankelijker met meer dan 50 verbeteringen, waaronder het automatisch gebruiken van de titel van een bericht als alt-tekst voor uitgelichte afbeeldingen en waarschuwingen voor moeilijk leesbare kleurencombinaties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *