WordPress.com of WordPress.org?

wordpress.com of wordpress.org

WordPress is zeer populair, 25% van alle websites is gebouwd op WordPress. WordPress is populair omdat het eenvoudig is. Maar als je het over WordPress hebt, heb je het dan over WordPress.com of WordPress.org?

WordPress.org

wordpress.orgWordPress.org is de open-source variant van WordPress, deze is gratis te downloaden. Met deze versie kan je alles doen wat je wil, maar je moet het zelf doen. WordPress.org download en installeer je op een webserver. Je hebt alle vrijheid. Je kan zelf kiezen welke webhosting je neemt. Je kan zelf kiezen welk thema, je kan het ook helemaal zelf uitbreiden met extra plugins.

WordPress.org is dus gratis? Je kan het gratis downloaden, maar het online plaatsen van de website zal je enkele euro’s per maand kosten. Het bouwen van je website kan je zelf doen. Maar beter laat je het over aan een expert.

Een WordPress.org website vergt ook tijd qua onderhoud. Heb je enkele plugins en een gedownload thema? Dan zal je regelmatig een update moeten installeren. Daarnaast sta je zelf in voor de back-ups en het online houden, al wordt dit soms door je hosting gedaan.

WordPress.com

wordpress.com

WordPress.com is de hosted, online variant. Via de WordPress.com website kan je eenvoudig je eigen blog of website aanmaken. Het gratis aanbod bied je echter weinig mogelijkheden. Je kan enkel kiezen uit de thema’s die zij aanbieden en je kan deze niet aanpassen. Bij deze online variant is het niet mogelijk om je website uit te breiden met plugins. De url waarop je website bereikbaar is, is http://jouwwebsitenaam.wordpress.com, niet echt professioneel.

Wil je toch meer kunnen op je WordPress.com website? Dan moet je hiervoor betalen, dit kan vanaf €4 per maand. Je kan dan een eigen domeinnaam gebruiken en je website is advertentie vrij. Vanaf €25 per maand kan je ook plugins installeren.

Zelf hoef je geen rekening te houden met het onderhoud of back-ups. WordPress.com zal steeds je updates uitvoeren en zorgen dat je website online is.

Conclusie

WordPress.com is zeer eenvoudig om te starten met je eigen blog, maar minder geschikt als bedrijfswebsite. Beter investeer je in een website dat je de nodige vrijheid en gemak geeft bij het bouwen en uitbreiden ervan, zoals bij een wordpress.org gebaseerde website. Wil je graag zekerheid dat je WordPress.org website steeds goed onderhouden wordt? Bekijk dan hoe we deze onderhoud en service aanbieden bij Made I.T.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *